середу, 8 травня 2019 р.

Відбувся перший етап проекту професійного розвитку «Безпечне освітнє середовище як ресурс збереження психологічного здоров’я особистості»

07 травня відбувся перший етап проекту професійного розвитку для працівників психологічної служби закладів освіти «Безпечне освітнє середовище як ресурс збереження психологічного здоров’я особистості» відповідно до плану роботи Луганського ОІППО на 2019 рік.

З учасниками проекту працювали Вероніка Андрієнковадиректор департаменту профілактики, освіти та медіації ГО «Ла Страда – Україна» (Київ), та Віта Байдикстарший викладач кафедри педагогіки та психології ЛОІППО.



Темою першої зустрічі була «Протидія булінгу в закладах освіти», яка наразі є дуже актуальною та породжує багато запитань у працівників психологічної служби. Серед сучасної учнівської молоді останнім часом надзвичайно загострилася проблема насильства, агресивної поведінки, жорстокого поводження тощо. Як ідентифікувати ці явища, що вважати булінгом, хто несе яку відповідальність і в яких випадках – відповіді на ці питання намагалися надати організатори заходу.
Учасники тренінгу також розглянули види та ознаки булінгу й за допомогою практичних вправ відпрацювали алгоритм реагування працівників закладу освіти на виявлення та встановлення фактів булінгу. Дуже корисною для фахівців була інформація щодо змін у законодавчих документах, які стосуються цієї тематики. Роздатковий інформаційний матеріал, наданий ГО «Ла Страда – Україна» кожному учаснику, стане додатковим джерелом знань та правової обізнаності працівникам психологічної служби.


Присутні висловлювали щиру подяку ГО «Ла Страда – Україна» та особисто Вероніці Андрієнковій за плідну конструктивну співпрацю з освітянами області, надану можливість ознайомитись з новим досвідом і постійну підтримку та допомогу.

Немає коментарів:

Дописати коментар