пʼятницю, 10 травня 2019 р.

Вивчаємо мову музики: проект професійного розвитку «Мистецтво в контексті реалізації ідей Концепції «Нова українська школа» (модуль 2)

Відповідно до плану роботи Луганського ОІППО на 2019 рік 06 травня відбувся обласний науково-практичний семінар «Використання методів і прийомів музичного мистецтва в початковій школі на уроках мистецьких дисциплін» (модуль 2)  в межах проекту професійного розвитку «Мистецтво в контексті реалізації ідей Концепції «Нова українська школа» для вчителів початкових класів, які викладають інтегрований курс «Мистецтво» в закладах загальної середньої освіти.

З учасниками проекту працювала Валентина Мартинова, методист кафедри управління освітою.


Зміст 2-го модуля був націлений на висвітлення аспектів змістової лінії «Художньо-практична діяльність» типової освітньої програми «Мистецтво» для учнів 1–2 класів. Змістова лінія «Художньо-практична діяльність» спрямована на розвиток креативності та мистецьких здібностей учнів через практичне засвоєння основ художньої мови різних видів мистецтва та способів художньо-творчого самовияву. В очікуваних результатах навчання наголошено на тому, що учні 1–2-х класів мають орієнтуватись у нотному записі (нотний стан, скрипковий ключ, розмір, такт, ноти в межах І октави, тривалості звуків – ціла, половинна, чверть, восьма). Вивчення нотної грамоти дає змогу школярам усвідомити специфіку музичного мовлення.


На музичному модулі були організовані практичні заняття для вчителів початкових класів з вивчення нотної грамоти та виконання практичних вправ на музичному тренажері. Сучасні технології дають учителеві величезну палітру засобів для пояснення нот і нотного запису. Так, можна завантажити учням на планшети, смартфони, комп’ютери програми, які допомагають швидко й цікаво вивчати нотну грамоту. Через розуміння елементарних теоретичних основ музики прийде більш емоційне переживання музичних творів.
Ознайомитися з відеорядом роботи проекту можна на сторінці у Фейсбук або за посиланням...

Немає коментарів:

Дописати коментар