вівторок, 21 травня 2019 р.

Завершив роботу проект професійного розвитку «Мистецтво в контексті реалізації ідей Концепції «Нова українська школа»

Відповідно до плану роботи Луганського ОІППО на 2019 рік 20 травня відбувся обласний науково-практичний семінар ««Розвиток творчих здібностей учнів у процесі викладання інтегрованого курсу «Мистецтво» в початковій школі» (модуль 3) у межах проекту професійного розвитку «Мистецтво в контексті реалізації ідей Концепції «Нова українська школа» для вчителів початкових класів, які викладають інтегрований курс «Мистецтво» в закладах загальної середньої освіти.

З учасниками проекту працювала Валентина Мартинова, методист кафедри управління освітою, та Інна Іванова, методист кафедри педагогіки та психології.

Учителям-початківцям репрезентували підручники «Мистецтво» для 1-го класу та електронний підручник «Мистецтво» 1 клас (за редакцією Л. М. Масол), який має PDF-варіант своєї паперової версії, містить мультимедійний та інтерактивний контент, що розширює та поглиблює можливості паперової версії, та може працювати без доступу до інтернету. Валентина Мартинова продемонструвала педагогам уроки «Мистецтва» для учнів перших класів, де звернула увагу на художню драматургію та правила моделювання інтегрованих уроків мистецтва.

Інна Іванова ознайомила учасників семінару з видами графіки та графічними техніками, які можна використовувати на уроках мистецтва в початковій школі. На практичному занятті вчителі мистецтва опанували техніку малювання вугіллям. Вугілля – надзвичайно м'який, піддатливий матеріал, має красиву матову фактуру. Виготовляється з рівномірно обпалених тонких гілок або паличок липи, верби чи інших порід дерев.


Наприкінці навчання учасники отримали відповідні сертифікати, які засвідчили готовність педагогів до змін та інноваційної діяльності, гнучкості, постійного професійного розвитку.

З відеорядом роботи проекту професійного розвитку можна ознайомитись за посиланням…

Немає коментарів:

Дописати коментар