четвер, 30 листопада 2017 р.

Закінчився проект професійного розвитку «Інноваційні технології в професійній діяльності фахівців психологічної служби»

Відповідно до плану роботи Луганського ОІППО 30 листопада 2017 року відбувся заключний етап проекту професійного розвитку для практичних психологів освітніх закладів «Інноваційні технології в професійній діяльності фахівців психологічної служби».
З темою використання сучасних ІКТ у професійній діяльності психолога ознайомила присутніх методист кафедри природничо-наукових дисциплін та методики їх викладання Наталія Удовенко. У практичних вправах психологи навчалися самостійно створювати Google-форми для опитування. Ці навички допоможуть фахівцям психологічної служби проводити онлайн дослідження, опитування, налаштовувати автоматичну перевірку відповідей та ефективно працювати зі статистичними даними.
Друга частина зустрічі була присвячена ознайомленню з технікою медіації. У семінарі взяла участь професійний медіатор Світлана Решетняк, практичний психолог Рубіжанської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 7, яка започатковувала запровадження медіативних практик у діяльність свого навчального закладу. Учасники семінару включились в активну практичну діяльність. Метою було мотивувати практичних психологів освітніх навчальних закладів до впровадження технік медіацій у їх професійну діяльність. Головна мета медіації - перетворити школу в безпечний, комфортний простір для всіх учасників освітнього процесу (учнів, учителів, батьків). Шкільна медіація потрібна для мирного вирішення проблем, зниження рівня насильства в школі й збереження добрих відносин.
За підсумками роботи семінару були запропоновані шляхи впровадження медіаційних практик у діяльність навчальних закладів та перспективи навчання й підготовки медіаторів з числа бажаючих практичних психологів.

Немає коментарів:

Дописати коментар