пʼятницю, 3 листопада 2017 р.

Науково-практичний семінар «Використання тренінгових технологій у професійному зростанні педпрацівників психологічної служби»

1 листопада 2017 року відбувся науково-практичний семінар «Використання тренінгових технологій у професійному зростанні педпрацівників психологічної служби» (активне соціально-психологічне навчання) в рамках проекту професійного розвитку для практичних психологів «Інноваційні технології в професійній діяльності фахівців психологічної служби».
Старший викладач кафедри педагогіки та психології, завідувач обласного навчально-методичного центру психологічної служби системи освіти Віта Байдик акцентувала увагу присутніх на тому, що на сучасному етапі змін і реформ в освіті як ніколи продовжує зростати потреба в нестандартно мислячих творчих особистостях, потреба у творчій активності спеціаліста, у його розвиненому мисленні, в умінні конструювати, оцінювати, раціоналізувати. Реалізації цього пріоритету в освіті сприяють саме педагогічні інновації. Серед інноваційних технологій у професійній діяльності фахівців психологічної служби можна назвати впровадження тренінгових форм роботи в реальний процес навчального закладу.
Під час семінару були розкриті основні питання створення програми тренінгу, професійні якості тренера, методи тренінгової роботи.
У практичних завданнях та вправах психологи мали змогу відпрацювати складні ситуації, які виникають під час проведення тренінгу, та знайти засоби їх вирішення.
Психологи відзначили ефективність таких практичних зустрічей, окреслили питання, які потребують методичної підтримки працівників Луганського ОІППО. Наступна зустріч у рамках проекту професійного розвитку практичних психологів буде спрямована на розвиток інформатичної компетентності та інформаційної культури педагогів.

Немає коментарів:

Дописати коментар