пʼятницю, 27 квітня 2018 р.

Проект професійного розвитку «Лідер освітніх інновацій»

27 квітня 2018 року закінчився проект професійного розвитку «Лідер освітніх інновацій» для директорів та заступників директорів закладів загальної середньої освіти.
Проект проводився згідно плану роботи кафедри управління освітою. Метою проекту професійного розвитку було підготувати лідерів освітніх змін, здатних активно впроваджувати інновації в роботу освітніх закладів в умовах переходу до Нової української школи.
Навчання проводили Віта Байдикстарший викладач кафедри педагогіки та психології, кандидат психологічних наук, та Світлана Боровковадиректор КЗ «НВК школа І-ІІ ступенів - ліцей «Гарант» м. Лисичанськ.
У проекті взяли участь директори, заступники директорів закладів ЗСО м. Лисичанська, Рубіжного, Сєвєродонецька, Біловодського, Кремінського, Новоайдарського, Міловського, Попаснянського та Сватівського районів.
Учасники проекту розглянули стратегію змін у системі освіти та роль лідера-керівника в  управлінні змінами, інструменти ефективного застосування самоменеджменту в управлінні освітнім закладом та впровадження інновацій в управлінську діяльність сучасного керівника.
У процесі навчання освітяни проводили аналіз педагогічних ситуацій, розв’язували професійні завдання, брали участь у ділових іграх.
У практичних завданнях управлінці висвітлювали місію свого освітнього закладу, ділилися досвідом стратегічного планування.
Активність учасників проекту, що спостерігалась протягом усієї роботи, підтвердила не лише актуальність цієї проблеми, а й готовність керівників творчо діяти в мінливому довкіллі та ефективно реагувати на управлінські виклики в освіті ХХІ століття.

Немає коментарів:

Дописати коментар