пʼятниця, 24 березня 2017 р.

Семінар «Спонсоринг та фандрейзинг у діяльності загальноосвітнього навчального закладу»

У рамках проекту професійного розвитку «Школа проектного менеджменту» для директорів та заступників директорів з навчально-виховної роботи загальноосвітніх навчальних закладів Луганської області 16 березня 2017 року на базі Луганського ОІППО відбувся семінар «Спонсоринг та фандрейзинг у діяльності загальноосвітнього навчального закладу». У заході взяли участь 14 керівників навчальних закладів.
Тренер проекту Олена Часнікова, старший викладач кафедри природничо-наукових дисциплін та методики їх викладання, кандидат педагогічних наук, член правління Київської обласної організації «Центр неформальної освіти», звернула увагу присутніх на значну роль школи в процесі розбудови громадянського суспільства.
У ході роботи учасники проекту ознайомились зі світовим та українським досвідом залучення додаткових ресурсів в освіту, розширили свої знання про «спонсоринг» та «фандрейзинг» як системи взаємовідносин різних економічних суб’єктів, зупинились на необхідності створення громадських організацій. Корисним став обмін думками щодо можливостей навчального закладу в сучасних умовах отримати додаткове фінансування на розвиток освіти.
Цікавою виявилась фасилітативна дискусія на тему організації проектної діяльності, визначення проблеми навчального закладу, пошуку партнерів проекту, який направлений на вирішення існуючої проблеми.
Усі учасники семінару виявили бажання продовжувати роботу за даним напрямом і чекають наступної зустрічі, яка відбудеться в квітні.

Немає коментарів:

Дописати коментар