понеділок, 20 березня 2017 р.

Стартував проект «Зміст і методика викладання шкільного курсу предмета «Трудове навчання» в середній школі»

У 2017 році в Луганському ОІППО триває впровадження нової технології післядипломної педагогічної освіти – проектів професійного розвитку керівників та педагогічних працівників. Ця технологія дає реальну можливість налагодити постійний контакт між педагогами та науково-методичними структурами післядипломної освіти, організувати самоосвіту педагогів у міжкурсовий період та орієнтувати їх стосовно змісту, форм навчання, засобів комунікації.
У ЛОІППО 16 березня 2017 року стартував проект професійного розвитку, цікавий для вчителів трудового навчання, «Зміст і методика викладання шкільного курсу предмета «Трудове навчання» в середній школі» (відповідальна за проведення проекту – Оксана Рачок, методист кафедри педагогіки та психології Луганського ОІППО). Проект відкрив семінар «Формування в учнів навичок володіння народними художніми промислами», на якому значна увага була приділена формуванню почуття гордості за рідний край, потреби глибоко знати й берегти рідну землю, мову, культуру; ознайомленню з оберегами, які притаманні нашому регіону; вихованню поваги до звичаїв, традицій українців; збереженню родинно-національних традицій сім’ї, духовної єдності поколінь.
Цікавою екскурсією розпочався захід, який відбувався в гостинній залі Галереї мистецтв м. Сєвєродонецьк: Олена Іванченко, провідний лектор, представила різноманітні авторські доробки вчителів міста.
Зазвичай на проекти професійного розвитку запрошуються талановиті тренери, професіонали, які надають педагогам нову, актуальну, корисну інформацію та допомагають відточити вміння й навички на практиці. Не став винятком і цей семінар: Ірина Охріна, керівник методичного об’єднання вчителів обслуговуючої праці м. Сєвєродонецька, учитель трудового навчання Сєвєродонецької ЗОШ І–ІІІ ступенів № 16, ознайомила присутніх із традиційними народними промислами і ремеслами як засобом формування смаків та ідеалів учнів; Юлія Заяц, учитель із трудового навчання Сєвєродонецької ЗОШ І–ІІІ ступенів № 13, виступила з доповіддю «Сутність та історія розвитку народних промислів та ремесел», у якій розповіла про історію виникнення ляльок-мотанок, їхню символічність, секрети виготовлення, види ляльок та представила власну колекцію ляльок-мотанок у сучасному стилі.
Під час обміну педагогічним досвідом учасникам були представлені народні промисли та ремесла Луганщини на прикладі села Борівського. Учитель-методист, учитель вищої кваліфікаційної категорії із трудового навчання Борівського НВК Тетяна Цибулько захопливо розповідала про майстринь вишивки рідного села в єдності поколінь: від бабусь (найстарша вишивальниця – 1932 року народження) до сучасного молодого покоління.
Учитель трудового навчання СЗШ I–III ступенів № 5 м. Сєвєродонецьк Олена Цимбалюк розповіла про одвічні традиції складання великоднього кошика та ознайомила із власною колекцією декоративних пасхальних яєць.
Завершився семінар майстер-класом з виготовлення писанок. Усі учасники радо пристали на пропозицію власноруч виготовити пасхальне яйце.
Проведений захід, який усі присутні оцінили як надзвичайну духовну насолоду, став не тільки сходинкою на шляху до вершин професійної майстерності освітян, а й своєрідним продовженням усвідомлення естетичної цінності та неповторності народних художніх промислів Луганщини.
Більше фото можна отримати за посиланням...

Немає коментарів:

Дописати коментар