вівторок, 19 листопада 2019 р.

Завершився проєкт професійного розвитку «Безпечне освітнє середовище як ресурс збереження психологічного здоров’я особистості»

Відповідно до плану роботи Луганського ОІППО протягом вересня – жовтня 2019 року проводився проєкт професійного розвитку «Безпечне освітнє середовище як ресурс збереження психологічного здоров’я особистості» для працівників психологічної служби закладів освіти Луганської області.
У заходах узяв участь 61 працівник психологічної служби міст Рубіжного, Сєвєродонецька, Лисичанська, Сватового та Кремінної.
Старший викладач кафедри педагогіки та психології Віта Байдик та методист кафедри педагогіки та психології Наталія Столбун ознайомили учасників ППР із механізмом створення в закладах освіти комплексної системи протидії та реагування на випадки насильства, нормативно-правовою базою і механізмом взаємодії органів та установ, на які покладається здійснення заходів щодо попередження насильства.
Працівники психологічної служби навчились виявляти ознаки прояву насильства серед учасників освітнього процесу, розглянули діагностичний інструментарій для виявлення фактів насильства та відпрацювання алгоритму взаємодії як у самому закладі освіти, так і під час співпраці із закладами соціального спрямування з питань домашнього насильства, булінгу та жорстокого поводження з дітьми.
Освітяни обмінялись власним досвідом роботи щодо запобігання, реагування і протидії домашньому насильству, жорстокому поводженню з дитиною та випадків булінгу в закладах освіти.

Немає коментарів:

Дописати коментар