середу, 31 березня 2021 р.

Розпочався проєкт професійного розвитку «Українська національна ідея: соціально-історичний аналіз і перспективи трансформації»

 

30 березня 2021 року відповідно до плану роботи Луганського ОІППО розпочався проєкт професійного розвитку «Українська національна ідея: соціально-історичний аналіз і перспективи трансформації». Онлайн-захід провела Олена Короткова, завідувач кафедри соціально-гуманітарних дисциплін та методики їх викладання Луганського ОІППО.

В обласному науково-практичному семінарі «Аналіз формування української національної ідеї та державотворення в історичній ретроспективі» – першому заході в межах проєкту – взяли участь учителі  історії та початкових класів ЗЗСО, вихователі ЗДО та інші категорії педагогічних працівників з міст Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного, Сватівського, Попаснянського, Кремінського, Станично-Луганського, Марківського, Міловського районів (усього 18 осіб).

На семінарі педагоги розглянули особливості формування української національної ідеї в історичній ретроспективі, визначили головні етапи розвитку української нації, ідеї українського націоналізму. Учасники проєкту за допомогою відео та інших мультимедійних ресурсів провели ґрунтовний аналіз соціокультурного аспекту впливу національної еліти на процеси самоідентифікації української нації в різні історичні періоди й в умовах незалежності української держави.

Наприкінці роботи семінару освітяни розпочали підготовку виховного заходу (або фрагмента уроку) з урахуванням практичних рекомендацій і особистих світоглядних уявлень про сучасні перспективи трансформації української національної ідеї.

Немає коментарів:

Дописати коментар