четвер, 18 березня 2021 р.

Розпочався проєкт професійного розвитку «Музично-ритмічний розвиток дітей засобами гри на немелодичних інструментах»

 

Відповідно до плану роботи Луганського ОІППО 16 березня 2021 року розпочався проєкт професійного розвитку «Музично-ритмічний розвиток дітей засобами гри на немелодичних інструментах».

Онлайн-захід на платформі Zoom провела Валентина Мартинова, методист кафедри педагогіки та психології Луганського ОІППО.

В обласному науково-практичному семінарі «Розвиток музично-ритмічних здібностей у дітей: початковий етап» – першому заході в межах проєкту – взяли участь музичні керівники, учителі-логопеди, вихователі закладів дошкільної освіти та вчителі музичного мистецтва закладів загальної середньої освіти (усього 48 осіб з міст Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного, Сватівського, Попаснянського, Кремінського, Білокуракинського, Марківського, Міловського районів, Красноріченської ОТГ).

На семінарі педагоги розглянули особливості та умови розвитку чуття ритму здобувачів освіти в ЗДО та ЗЗСО. Основні питання семінару – формування в дітей уявлень про співвідношення тривалостей, про сильні та слабкі долі в процесі відтворення їх пульсації, про різні ритмічні фігури, про емоційно-образну сутність ритму через інструментальний супровід музичних творів; репрезентація методики гри на немелодичних інструментах (дерев’яних ложках) як дієвого засобу формування чуття ритму.

Дякуємо педагогам за активну участь у  проєкті!

Немає коментарів:

Дописати коментар