вівторок, 6 грудня 2016 р.

Завершився проект професійного розвитку для методистів психологічної служби, практичних психологів ЗНЗ та ДНЗ

В рамках науково-дослідної теми Центру практичної психології та соціальної роботи ЛОІППО «Збереження психічного та психологічного здоров’я учасників НВП» у м.Сєвєродонецьк 06 грудня завершився проект професійного розвитку для методистів психологічної служби, практичних психологів ЗНЗ та ДНЗ «Проблема збереження та зміцнення професійного здоров’я педагогічних працівників у діяльності шкільної психологічної служби». Мета проекту – сприяти професійному зростанню
практичних психологів на основі реалізації акмеологічного підходу до зазначеного процессу та стимулювати діяльність фахівців щодо професійного самовдосконалення.
Керівник проекту старший викладач кафедри педагогіки та психології, завідувач обласного Центру практичної психології та соціальної роботи, кандидат психологічних наук Байдик В.В. ознайомила присутніх з підходами в психокорекційній роботі з питань сприяння зміцненню та збереженню психічного здоров’я учасників навчально-виховного процесу та формування навичок їх практичного застосування в практиці психологічної служби.
Учасники проекту завдяки запропонованим інтерактивним методам та прийомам утворили поле взаємної підтримки, професійного розвитку, спілкування та обміну досвідом.
Психологи отримали практичні поради як діяти в ситуації при перших ознаках професійного вигорання, які ефективні копінг-стратегії використовувати в стресових професійних ситуаціях, які особистісні характеристики допомагають підвищувати стресостійкість педагогів тощо.
У ході проведеної зустрічі психологи мали змогу проаналізувати свою роботу з цього питання, поділитися досвідом, визначити коло питань для подальшого опрацювання.
За результатами роботи у проекті професійного росту учасники отримали сертифікати, які свідчать про те, що вони стали консультантами з питань професійного здоров’я педагогічних працівників. Сподіваємось, що такі проекти стануть сходинкою на шляху до вершин професійної майстерності освітян.

Немає коментарів:

Дописати коментар