понеділок, 26 жовтня 2015 р.

На Луганщині розпочався проект професійного розвитку для керівників методичних об’єднань вихователів ДНЗ


 


    У м. Сєвєродонецьку Луганської області 15 жовтня 2015 року був проведений перший етап проекту професійного розвитку «Реалізація завдань освітніх ліній Базового компонента дошкільної освіти». У проекті, який організувала кафедра педагогіки та психології Луганського ОІППО, взяли участь  керівники методичних об’єднань вихователів ДНЗ Луганської області.
Перший етап проекту був присвячений питанням організації роботи за освітніми лінями «Особистість дитини» та «Дитина в соціумі». Із педагогами працювали Наталія Чумак, методист кафедри педагогіки та психології з дошкільної освіти ЛОІППО, та Віта Байдик, кандидат психологічних наук, старший викладач кафедри педагогіки та психології ЛОІППО.
Загалом проект професійного розвитку – це технологія післядипломної педагогічної освіти, яка спрямована на опанування педагогами компетентностей, затребуваних освітньою практикою. 
Проект для керівників методичних об’єднань вихователів ДНЗ передбачає проведення науково-теоретичного та практичного семінарів; створення ініціативної творчої групи з метою подальшого впровадження інноваційних ідей у дошкільному просторі; розробку дидактичних матеріалів та методичних рекомендацій; створення ресурсів для подальшого спілкування, обміну ідеями та напрацюваннями.
Очікується, що вищезгаданий проект професійного розвитку сприятиме своєчасному оволодінню педагогами прогресивними методами роботи, вдосконаленню їх професійної майстерності, налагодженню тісних контактів між освітянами та ЛОІППО тощо.

Немає коментарів:

Дописати коментар