пʼятницю, 3 квітня 2015 р.

Проект «Формування готовності психологів ЗНЗ до роботи з посттравматичними стресовими розладами в молодших школярів»

2–3 квітня 2015 року Центром практичної психології та соціальної роботи Луганського ОІППО у мм. Сєвєродонецьку та Лисичанську розпочато проект професійного розвитку «Формування готовності психологів ЗНЗ до роботи з посттравматичними стресовими розладами в молодших школярів». Проект відкрив науково-практичний семінар-тренінг «Психологічна допомога дітям та батькам, які постраждали під час військових дій». На семінарі-тренінгу психологи та соціальні педагоги Луганщини дізналися про: нейробіологію стресу; стрес та його ознаки в дітей і дорослих; психологічний аналіз реакцій батьків на поведінку дітей після травмуючих подій; особливості психологічної допомоги дітям дошкільного, молодшого шкільного та підліткового віку після травмуючих подій.
Семінар провели досвідчені фахівці: Вікторія Харченко, практичний психолог, психотерапевт, кандидат психологічних наук, доцент кафедри педагогіки та психології ЛОІППО; Оксана Рачок, практичний психолог, методист кафедри педагогіки та психології ЛОІППО; Оксана Пагава, практичний психолог, кандидат психологічних наук, завідувач кафедри педагогіки та психології ЛОІППО, завідувач Центру практичної психології та соціальної роботи ЛОІППО. Ведучі семінару використали методи арт-терапії, тілесно-орієнтованої терапії, елементи символдрами, метафоричні карти. Спеціальною гостею семінару стала Ірина Золотова, дефектолог, тілесно-орієнтований терапевт, яка продемонструвала педагогам вправи для покращення фізичного та психологічного стану.
3 квітня 2015 року у м. Лисичанську в рамках вищезазначеного проекту відбувся майстер-клас «Стресостійкість як важлива якість успішної особистості»», який провела Наталія Кондалова, практичний психолог ДНЗ № 10 «Малятко».

У квітні в ЛОІППО стартують ще кілька проектів професійного розвитку. Очікується, що проекти стануть сходинкою на шляху до вершин професійної майстерності освітян.












Немає коментарів:

Дописати коментар