пʼятницю, 12 червня 2020 р.

Завершився проєкт професійного розвитку «Музично-ритмічний розвиток дітей засобами гри на немелодичних інструментах»

Відповідно до плану роботи Луганського ОІППО 11 червня 2020 року завершився проєкт професійного розвитку «Музично-ритмічний розвиток дітей засобами гри на немелодичних інструментах» для керівників музичних, вихователів закладів дошкільної освіти та вчителів музичного мистецтва закладів загальної середньої освіти. Онлайн-захід провела Валентина Мартинова, методист кафедри педагогіки та психології, за допомогою програми Skype for Business.
У проєкті взяв участь 31 педагог закладів освіти міст Сєвєродонецька, Лисичанська й Рубіжного, Попаснянського, Кремінського, Новоайдарського районів, Чмирівської та Біловодської ОТГ.
Проблема формування музичних здібностей дітей ніколи не втрачала своєї актуальності й залишається нагальною в сучасній освіті.
Мета проєкту професійного розвитку «Музично-ритмічний розвиток дітей засобами гри на немелодичних інструментах» – розвиток чуття ритму в дітей на музичних заняттях у ЗДО та в учнів молодших класів на уроках мистецтва в ЗЗСО (формування уявлень про співвідношення тривалостей, сильні й слабкі долі в процесі відтворення їхньої пульсації, опанування різних ритмічних фігур, емоційно-образну сутність ритму через інструментальний супровід музичних творів); репрезентація методики гри на немелодичних інструментах як дієвого засобу формування чуття ритму.

Немає коментарів:

Дописати коментар