вівторок, 1 листопада 2016 р.

Проект професійного розвитку для методистів психологічної служби, практичних психологів ЗНЗ та ДНЗ

27 жовтня 2016 року у м.Сєвєродонецьк відбувся перший етап тематично-функціонального проекту професійного розвитку для методистів психологічної служби, практичних психологів ЗНЗ та ДНЗ «Проблема збереження та зміцнення професійного здоров’я педагогічних працівників у діяльності шкільної психологічної служби». На першій зустрічі учасники проекту мали можливість ознайомитися з питаннями підвищення психологічної грамотності педагогів щодо зазначеної теми.
На початку тренінгу керівник проекту старший викладач кафедри педагогіки та психології, завідувач обласного Центру практичної психології та соціальної роботи, кандидат психологічних наук Байдик В.В. представила до уваги слухачів презентацію з теоретичних аспектів теми професійного здоров’я педагогів. Практична частина тренінгу була присвячена інноваційним методикам роботи з визначення ознак професійного стресу педагогів. У дебрифінгу практичні психологи детально обговорили основні стадії та симптоми емоційного вигорання. Цікавим та ефективним виявився метод мозкового штурму, в процесі якого учасники визначили основні прояви професійних деформацій педагогів.
Керівник проекту Байдик В.В. також ознайомила присутніх з адаптованим та валідним діагностичним інструментарієм, який допоможе практикам своєчасно виявити ознаки професійного стресу у педагогів.
Наприкінці тренінгу психологи поділилися власним досвідом з практики роботи щодо профілактики емоційного вигорання, висловили свої враження та побажання такої активної взаємодії на наступних зустрічах.

Немає коментарів:

Дописати коментар