середу, 4 листопада 2015 р.

Завершився проект професійного розвитку для психологів

У Луганському ОІППО 3 листопада 2015 року завершився проект професійного розвитку для психологів та соціальних педагогів на тему «Формування готовності психологів ЗНЗ до роботи з посттравматичними стресовими розладами в молодших школярів».


Проект складався з трьох етапів й тривав з квітня по листопад 2015 року. Останній, третій етап проекту, мав назву «Профілактика травматичного стресового розладу в дитячому середовищі». Його провели кандидат психологічних наук, доцент кафедри педагогіки та психології Харченко В. Є., методист кафедри педагогіки та психології Рачок О. Л.
Третій етап проекту складався з двох блоків. Перший блок стосувався формування прихильності в житті дитини від народження до 21 року. Під час роботи учасники проекту дійшли висновку, що для формування стресостійкості особистості дитини батьки мають протягом усього дитинства проявляти любов до власної дитини та сприймати її такою, яка вона є.
Другий блок розкривав поняття «феномен співчуття». Розглядалися питання симптомів виснаження, відмінність професійного вигорання від «феномену співчуття». Психологи набули навичок, які дозволять їм у майбутньому уникати професійного вигорання, та заповнили ресурсну анкету. Після завершення проекту всі учасники отримали сертифікати.

Немає коментарів:

Дописати коментар